Torsdagsinspiration

Torsdagsinspiration

21 oktober 2010 Av av Sara

Detta var dagen då kylan hade tagit ett stadigt grepp om oss. Trots detta tog jag mig en lång rask promenad i morgonsolskenet. Idag var ”Bunkebergs-Helene” gästkock i Meny i P1. Ett av hennes tips var laxburgare och dessa blev jag sugen på så detta blev kvällens middag. Tyvärr saknade vi något bra hamburgebröd så jag bakade Vallmobullar från Helenes bok Bröd. Har inte lagt ut receptet tidigare så här kommer det:

VALLMOBRÖD 12 stora bullar

500 g mjölk
60 g jäst50 g rumsvtempererat smör
900 g vetemjöl (idag tog jag 200 g graham och resten vetemjöl)
25g socker
25 g salt
vita och blå vallmofrö till garnering

Blanda allting i en assistent i 15 minuter. Låt jäsa 30 minuter i bunken. Dela sedan degen i önskad storlek på bullar. Spraya dem lätt med vatten och rulla dem i vallmofröna. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa i 1-1,5 timmar. Sätt ugnen på 200°. Grädda bröden i ca 10 minuter.