Sportlimpa

Dagens bröd blev ett mustigt rågbröd från Martins bok Surdegsbröd. Det blev ett lyft med både anis och fänkål i brödet.

SPORTLIMPA 3 små bröd

Kväll:
100 g rågsurdeg
300 g ljummet vatten
180 g rågmjöl

Morgon:
Surdegen från gårdagen
550 g vatten
300 g vetemjöl special
300 g rågsikt
300 g rågflingor
75 g linfrö
50 g honung
20 g salt
2 tsk anis
2 tsk fänkålsfrö

Blanda ihop alla ingredienser i en assisten i ca 8 minuter. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 3-5 timmar. Häll ut degen på mjölat bakbord o

ch forma degen till 3 runda limpor. Låt dem jäsa ytterligare 1,5-2 timmar. Sätt under tiden ugnen på 250°. Sätt in bröden i ugnen och sänk genast till 230°. Lägg in några isbitar. Lufta ugnen efter 10 minuter och baka sedan i ytterligare 30 minuter tills innertemperaturen är 97°.

Du måste vara inloggad för att skiva kommentarer.