Mycket kvar att lära!

Mycket kvar att lära!

26 augusti 2010 0 av Sara

När man äntligen tyckte att man hade lite kläm på det här med surdeg så kör man bara huvudet i väggen. Hade som sagt tagit på mig uppdraget att baka till min svärmors lilla tillställning. Rågbrödet blev jätte bra. Saftig och mustigt. Karlbrödet har jag gjort vid två tillfällen och det blev båda gånger helt fantastiskt. Idag blev degen ännu mer rinnig och inte ens efter alla stötningarna fick jag någon fason på den. Den bara flöt ut. Kände att allt mitt baksjälvförtroende sjönk till botten. Kanske orsaken vara att jag hade lite mer levain än vad receptet sa. Svärmor fick det bästa av de två Karlbröden och ett annat som jag hade i frysen. I ren ilska satte jag igång med ett durumbröd med den lilla klick av levain jag hade kvar. Det återstår att se resultatet och om denna bakdag ändå kan sluta på ett trevligt sätt.