Husets vita

Husets vita

27 juli 2010 Av av Sara

I morse blev det nybakat bröd. Även detta var hämtat från tidningen Baka. Receptet kommer från Söderberg Bageri i Stockholm. Brödet har kalljäst sedan kl 21 igår kväll.

2 st bröd
500 g vatten
817 g vetemjöl
284 vetesurdeg
5 g jäst
25 g salt

1. Blanda först allt utom saltet och kör degen i maskin på låg hastighet i 2-3 minuter. Öka sedan farten, häll i saltet och kör i ytterligare 4-5 minuter; degen ska ha en innertemperatur på 25 grader.

2. Lägg degen i en lättoljad pladtback och låt degen vila i 60 minuter. Vik sedan degen från alla sidor mot mitten och låt vila ytterligare 60 minuter.

3. Dela försiktigt upp degen till önskad brödstorlek och låt dem jäsa i mjölade korgar i kyl över natten.

4. Nästa dag, låt bröden stå framme i rumstemperatur i ca 2 timmar. Snitta sedan bröden med en vass kniv och baka i 250-260 grader i ca 25 minuter.