Pain blanc

Pain blanc

16 november 2010 Av av Sara

Hade en levaindeg i kylen som var på upphällningen så då blev det detta bröd från Bunkebergs boken. Här kommer det:

PAIN BLANC

600 g levain
600 g vatten
1000 g dinkelsikt
5 g jäst
40 g salt

Blanda alla ingredienser utom saltet och kör i assistenten i 15 minuter. Tilsätt saltet och blanda ytterligare 5 minuter. Låt degen vila i 2 timmar. Vik degen ett par gånger under första timmen. Forma degen och lägg i mjölade jäskorgar. Låt degen jäsa ytterligare 2 timmar eller i kyl över natten, vilket jag gjorde.

Nästa dag sätt ugen på 250° och ta ut bröden ur kylen och låt dem stå framme i ca 1 timme. Snitta bröden och ställ in dem i ugnen. Lägg in några isbitar i botten. Lufta ugnen efter 20 minuter och grädda sen ytterligare 25 minuter tills innertemperaturen är 97°.